Μενού Κλείσιμο

Αριθμός απόφασης 75/2024

ΕΦΕΤΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ 2° ΤΜΗΜΑ

Αριθμός  απόφασης: 75/2024

ΤΟ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Αποτελούμενο από τους Δικαστές Βασίλειο Παπανικόλα, Πρόεδρο Εφετών, Ιωάννα Μάμαλη, Εφέτη και Μαριάννα Μπέη, Εφέτη- Εισηγήτρια, που ορίστηκαν απ’ τον Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Εφετείου Πειραιά, και από την Γραμματέα Κ.Σ.

Συνεδρίασε δημόσια στο ακροατήριό του την …………., για να δικάσει επί της από 4-12-2023 Πράξης του Προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Εφετείου Πειραιά, Ιωάννη Αποστολόπουλου, Προέδρου Εφετών, κατόπιν του από 30-11-2023 εγγράφου του Προέδρου Εφετών του 2ου Πολιτικού Τμήματος Εφετείου Πειραιά, για τη διόρθωση της 639/2023 απόφασης του Δικαστηρίου τούτου. Η άνω Πράξη κατατέθηκε στο παρόν Δικαστήριο με ΓΑΚ/ΕΑΚ/…………../2023 και προσδιορίστηκε για την άνω δικάσιμο.

ΑΦΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ
ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΣΥΜΦίΙΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ

Από τα από 11-12-2023 (τέσσερα) αποδεικτικά επίδοσης του επιμελητή Δικαστηρίων του Εφετείου Πειραιά ……………., προκύπτει ότι ακριβές επικυρωμένο αντίγραφο της κρινόμενης Πράξης με πράξη ορισμού δικασίμου και κλήση προς συζήτηση για την αναφερόμενη στην αρχή της παρούσας ορισθείσα δικάσιμο επιδόθηκε νόμιμα και εμπρόθεσμα στους διαδίκους (318 παρ. 1 ΚΠολΔ) της υπ’ αριθμ. 639/2023 απόφασης του Δικαστηρίου τούτου (τακτική διαδικασία), κατ’ άρ. 143 παρ 1, 3 ΚΠολΔ. Οι διάδικοι, όμως, δεν εμφανίστηκαν κατά τη δικάσιμο αυτή, κατά την οποία η υπόθεση εκφωνήθηκε απ’ τη σειρά του οικείου πινακίου. Το Δικαστήριο ωστόσο θα προχωρήσει στη συζήτηση σαν να ήταν παρόντες όλοι οι διάδικοι (318 παρ. 2, 226 παρ. 4 ΚΠολΔ).

Κατά τη διάταξη του άρθρου 315 ΚΠολΔ αν από παραδρομή κατά τη σύνταξη της απόφασης περιέχονται λάθη γραφικά ή λογιστικά ή το διατακτι­κό της διατυπώθηκε κατά τρόπο ελλιπή ή ανακριβώς, το δικαστήριο που την έχει εκδώσει μπορεί, αν το ζητήσει κάποιος διάδικος ή και αυτεπαγγέλτως, να τη διορθώσει με νέα απόφαση (ΑΠ 219/2013, ΤΝΠ ΝΟΜΟΣ).

Με την ένδικη Πράξη εισάγεται για διόρθωση η υπ’ αριθμ. 639/2023 απόφαση αυτού του δικαστηρίου (τακτική διαδικασία), διότι από παραδρομή α) αναγράφεται εσφαλμένα σ’ αυτή το επώνυμο του 2ου εκκαλούντος ως «…..» αντί του ορθού «….», όπως προκύπτει απ’ τα πρακτικά δημόσιας συνεδρίασης του Δικαστηρίου τούτου της 16ης-3-2023 και β) στο διατακτικό της απόφασης παραλείφθηκε να αναγραφεί «νομιμοτόκως από την επίδοση της αγωγής», παρότι σύμφωνα με το σκεπτικό της ο εναγόμενος πρέπει να υποχρεωθεί να καταβάλει σε καθέναν απ’ τους ενάγοντες το ποσό των 6ο.666 ευρώ, νομιμοτόκως απ’ την επίδοση της αγωγής, ήτοι το διατακτικό της διατυπώθηκε κατά τρόπο ελλιπή. Πρόκειται συνεπώς για παραδρομή κατά την αναγραφή του ονόματος του 2ου εκκαλούντος στα εισαγωγικά της απόφασης και έλλειψη κατά τη σύνταξη του διατακτικού της. Επομένως, πρέπει να διορθωθεί – συμπληρωθεί κατά τα εν λόγω στοιχεία η απόφαση σύμφωνα με την από 4-12-2023 με αρ. κατ. ΓΑΚ/ΕΑΚ/……………/ 2023 πράξη του Προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Εφετείου Πειραιά. Περαιτέρω πρέπει η παρούσα απόφαση να σημειωθεί κατ’ άρθρο 320 ΚΠολΔ στο πρωτότυπο της υπό διόρθωση απόφασης.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ την υπ’ αριθμ. 639/2023 απόφαση του Δικαστηρίου τούτου (τακτική διαδικασία), α) στα εισαγωγικά της, ως προς το επώνυμο του 2ου εκκαλούντος απ’ το εσφαλμένο «….» στο ορθό «…..» και β) στο διατακτικό της, στην τρίτη διάταξη συμπληρώνει στο «Υποχρεώνει τον εναγόμενο να καταβάλει σε καθέναν απ’ τους ενάγοντες το ποσό των εξήντα χιλιάδων εξακοσίων εξήντα έξι (60.666) ευρώ» το «νομιμοτόκως απ’ την επίδοση της αγωγής».

ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ τη σημείωση της παρούσας απόφασης στο πρωτότυπο της διορ-

θούμενης απόφασης.

Κρίθηκε, αποφασίσθηκε στον Πειραιά στις 15.2.2024 και δημοσιεύθηκε στις 16.2.2024 σε εκτακτη δημόσια συνεδρίαση στο ακροατήριό του χωρίς την παρουσία των διαδίκων και των πληρεξουσίων δικηγόρων τους με παρούσα τη γραμματέα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ