Μενού Κλείσιμο

Αριθμός Απόφασης 86/2020

Αριθμός  86/2020

ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Αποτελούμενο από τη Δικαστή Σοφία Καλούδη, Εφέτη, η οποία ορίσθηκε από τον Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διευθύνσεως του Εφετείου Πειραιώς, και από τη Γραμματέα   Ε.Τ..

ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ

ΚΑΙ ΣΚΕΦΘΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ

 Από την υπ’ αριθ. …/16-10-2019 έκθεση επιδόσεως του δικαστικού επιμελητή στο Εφετείο Αθηνών, ………, που με επίκληση προσκομίζει ο εφεσίβλητος, προκύπτει ότι αντίγραφο της υπό κρίση εφέσεως  κατά της υπ’ αριθ.876/2019  οριστικής αποφάσεως του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιώς, με πράξη ορισμού δικασίμου και κλήση για συζήτηση για  την αναφερομένη στην αρχή δικάσιμο, επιδόθηκε νομότυπα και εμπρόθεσμα στην εκκαλούσα. Ωστόσο, κατά την εκφώνηση της υποθέσεως από τη σειρά του πινακίου, αυτή δεν παραστάθηκε . Ως εκ τούτου πρέπει να ερήμην και να απορριφθεί η έφεση  ως ανυποστήρικτη χωρίς να επακολουθήσει περαιτέρω έρευνα (αρθ. 272 παρ. 2, 271 παρ. 1, 2 σε συνδυασμό με 524 παρ. 1 ΚΠολΔ). Τέλος, πρέπει  να οριστεί παράβολο ερημοδικίας (αρθ 505 παρ. 2 ΚΠολΔ) και να επιβληθούν τα έξοδα του εφεσίβλητου, για τον παρόντα βαθμό δικαιοδοσίας, σε βάρος της, καθώς και να διαταχθεί η εισαγωγή στο δημόσιο ταμείο του παράβολου των 100 ευρώ, που κατατέθηκε υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου κατά την άσκησή της (άρθρο 495 παρ. 4 ΚΠολΔ).

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Δικάζει ερήμην της  εκκαλούσας.

Ορίζει το παράβολο ερημοδικίας στο ποσό των  διακοσίων ενενήντα (290) ευρώ.

Απορρίπτει την έφεση .

Καταδικάζει την εκκαλούσα στα δικαστικά έξοδα του εφεσίβλητου του παρόντος βαθμού δικαιοδοσίας, τα οποία ορίζει στο ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ.

Διατάσσει την εισαγωγή στο δημόσιο ταμείο του παράβολου των εκατό ευρώ (100,00), που κατατέθηκε υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου κατά την άσκηση της εφέσεως με το υπ` αριθμ.  ………/2019 ηλεκτρονικό παράβολο.

Κρίθηκε, αποφασίσθηκε και δημοσιεύθηκε στον Πειραιά σε έκτακτη, δημόσια στο ακροατήριό του συνεδρίαση,  στις  30 Ιανουαρίου 2020, χωρίς την παρουσία των διαδίκων και  του πληρεξουσίου δικηγόρου του εφεσιβλήτου.

Η    ΔΙΚΑΣΤΗΣ                                              Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ